Colorblocking

13.06.2011 17:13

 Colorblocking - viete, čo to je?

Ak chcete farby nosiť tak, ako kážu aktuálne trendy, stavte na farebné bloky. U nás je tento pojem možno trošku neznámy, ale v podstate nejde o nič zložité. Tzv. colorblocking, ktorý je momentálne v kurze, je o viacerých výrazných farbách v jednom celku. Väčšie jednofarebné časti spolu vytvárajú pútavý kontrast a istým spôsobom aj optickú ilúziu. Najukážkovejšia je kombinácia troch farieb, no pokojne si však vystačíte aj s dvoma.

 

Skvelým príkladom moderného colorblockingu je jarná kolekcia značky Gucci. Kombinuje farby ako fialová, oranžová, modrá či zelená, a treba povedať, že tieto nápadité modely vyzerajú skutočne nádherne. Ani sa preto nie je čo čudovať, že jarného Gucciho rad radom nosia známe celebrity a vôbec sa netrápia tým, že majú na sebe model, v ktorom sa už predviedla iná známa žena. Napríklad taká Kim Kardashian sa len nedávno ukázala vo fialovo-oranžovom modeli so zlatým opaskom, ktorý už pred ňou predviedli Sara Carbonero, ale aj Charlotte Casiraghi.

 

Ide to aj bez Gucciho
Samozrejme, nie je nutné, ako aby ste kvôli aktuálnym trendom šetrili na Gucciho. Táto kolekcia, ktorej modely si môžete pozrieť aj v pripravenej fotogalérii pod článkom, nám poslúžila ako skvelý príklad a inšpirácia. Na vlastné oči ste sa totiž presvedčili, že i také spojenie modrej, fialovej a zelenej vie zahrať na tú správnu strunu.

Pre menej odvážne dámy, ktoré sa predsa len viacerých farieb na svojom tele obávajú, je tu malá rada. Ak chcete farebný look, no trochu menej výrazný, pokojne za jeden farebný blok považujte vaše doplnky. Topánky či kabelka sú šikovnou možnosťou, ako outfitu dodať pútavú farbu a ako vytvoriť zaujímavú kombináciu. Veríme, že viac ako slová, vám tentoraz povedia obrázky, preto vám ponúkame galériu, plnú farebnej inšpirácie.