Vytvarujte si postavu korzetom

13.06.2011 17:51

 Korzet už svojím názvom zaváňa miernou históriou a je pravdou, že ho nosili už dámy v časoch hlboko minulých. V tej dobe však patril iba pod honosné šaty a ženám tvaroval postavu podľa vtedajších ideálov. Keďže službu, na ktorú bol určený, plnil korzet naozaj dokonalo, pretrval až dodnes a s úspechom múti vody aj súčasnej módy. Korzety sú stále súčasťou honosných šiat a kompletov, no nie je to iba o výnimočných príležitostiach. Tento kúsok bielizne si môžete obliecť aj v celkom bežný horúci deň, a to v podobe korzetového topu.

Výhodu majú plnšie postavy
Aj keď sa vraví, že na chudučkých postavách vyzerá všetko lepšie, korzetový top je jednou zo svetlých výnimiek. Ženy, ktoré sa môžu popýšiť plnšími tvarmi, majú v tomto prípade výhodu, pretože korzet je robený presne pre ne. Vyzdvihne prsia, zúži pás, a tým poukáže na tieto zvodne ženské partie. Dámy, ktoré nosia podprsenky veľkosti A, síce na tento top zanevrieť nemusia, no predsa len nebude vyplnený tak, ako by mal byť.

 

Väčšina korzetových vrchov má totiž špeciálne tvarovanú časť na prsia, ktorá poskytuje aj tú výhodu, že netreba podprsenku. Ak však nemáte dostatočnú „výplň" do takto strihnutých topov, nikto nevraví, že šikovnou spodnou bielizňou si nemôžete pomôcť. Z klasických korzetových topov sa vyčlenili už aj ich druhy, ktoré na prsiach strihnuté nie sú a chudším postavám sa odporúčajú skôr takéto kúsky.

 

K čomu ho nosiť?
Keďže korzetové topy sú určené aj na bežné nosenie, obliecť ich môžete naozaj ku všetkému. Veľmi moderne bude vyzerať s úzkymi džínsami, čo je kombinácia skvelá na párty aj na rande. Ide o ležérnu eleganciu, ktorá je zároveň veľmi sexi. Ak však nechcete byť až príliš vyzývavá, korzetový top si môžete obliecť aj obtiahnuté tričko s dlhým rukávom. Dokonca sa vyrábajú aj korzety, ktoré končia pod prsiami, a tie sa hodia aj na blúzky.

Ak chcete korzetový top skombinovať so sukňou, skvelou možnosťou je sukňa puzdrová. Spolu s vypasovaným vrchom, ktorý vám vyzdvihne prsia a zúži pás, budete vyzerať o niečo štíhlejšie, no podmienkou sú, samozrejme, vysoké opätky. V prípade, že uprednostňujete menej elegantný look, stačí zvoliť top vo veselšej farbe alebo s hravým vzorom. Ak potrebujete pred nákupmi nejakú inšpiráciu, v galérii vám ponúkame niekoľko typov na váš letný korzetový top.